28 ян.

Top 10 Vegan Stories of 2010

1. Сензация: Канибалът Майк приема веганската диета
Никога не сме си и представяли, че ще доживеем мига, когато човекът, който почти изяде лицето на Ивендър Холифилд, ще стане веган. През 2010 ни беше показано, че горко грешим. Майк Тайсън обяви по-рано през тази година, че се е отказал от всички животински продукти, заявявайки: „Аз просто тренирах усилено и се опитвах да стана по-предан в живота си. Исках различен живот. Чувствах, че умирам“. Ние сме наистина щастливи, че Тайсън не умира и че не яде нищо умряло. Само така, Майк!

2. Безмесния понеделник е толкова секси
Говорехме за „безмесния понеделник“ от години, но седмичния празник най-сетне отбеляза началото си през 2010. С Марио Батали, Саймън Коуел и Стела Макартни начело на популяризирането на този голям ден, ние сме обнадеждени, че „безмесния понеделник“ ще продължи върховното си царуване и през 2011.

3. Могъщи вегани, обединявайте се!
Какво по-хубаво от един предан веган? МОГЪЩ ВЕГАН (ехо: веган, веган, веган). Популярната статия на Business Week „Възхода на могъщите вегани“ (“The Rise of the Power Vegans”) показа на света, че властта не произлиза от месото и картофите. В произведението, авторът Джоел Щайн говори за Стив Уин, Морт Зукерман, Ръсел Симънс, Бил Клинтън и други влиятелни мъже и жени, които преминават към „отбора на веганите“. Въпреки че почувствахме, че статията не беше особено фокусирана, сме щастливи, че беше написана и се надяваме, че е вдъхновила и други важни клечки да дадат шанс на храненето, базирано на растения.

4. Бил Клинтън става веган
Направо облещихме очи, когато получихме телефонно обаждане от достоверен източник, който ни уведоми, че Бил Клинтън е станал веган. Бившият президент и отявлен филантроп става веган, поради здравословни причини и сподели с журналиста Уилоу Бей: „От 1986 няколко стотин души, които опитват растителната диета, без да приемат холестерол от какъвто и да е източник, наблюдават как организмите им сами се лекуват – преодоляват запушването на артериите и премахват депозитите на калции около сърцето. Осемдесет и два процента от хората, които са преминали към подобен режим на хранене, се радват на същите резултати и заради това и аз исках да проверя дали мога да съм един от тях“. Какво можем да кажем? Клинтън направо ни шашардиса!

5.Легендарната веганска сватба на Челси Клинтън
Още малко от новините около семейство Клинтън: особено веганската сватба на Челси Клинтън беше една от най-популярните ни истории за 2010. От сватбената торта до репетицията за вечерята до всички органични приготовления, ние прекарахме седмици вкусвайки и вдишвайки от сватбата на Челси Клинтън. Чакайте! Дали вкусвайки от сватбата на Челси Клинтън се смята за веганска постъпка?

6.Година на веганския избор
Със „Старбъкс“ предлагащ вегански похапвания, 7-11 души опитващи веганска „нездравословна храна“, препичането на веганско „месо“ и въртящите се вегански сладкишени чашки на „Дисни“, 2010 беше годината на веганския избор. Какво ще последва? Мислим, че е крайно време Subway да добавят изкуствено месо към менюто си. Едно ще ви кажа: ще похапваме доста повече Subway сандвичи.

7. Рекламното лице на Old Spice популяризира веганското прочистване
В интервю актьорът Исая Мустафа (познат още като Old Spice Guy) споделя тайната, с която е постигнал прекрасната си форма: растителна диета. „Точно сега практикувам веганско прочисване: без преработена захар, кофеин, алкохол, животински продукти и глутен. Преди изобщо не знаех какво представлява глутенът. Сега знам какво точно е той и това е всичко, което искам“. Разбираме Мустафа и силно се надяваме, че ще продължи с веганската част от прочистването и през 2011.

8. Списъкът на New York Times за най-добре продаваните книги е изпълнен с веганска любов
През 2010 (за първи път изобщо!) три вегански книги стигнаха до списъка на New York Times за най-добре продаваните книги, включително The Kind Life на Алисия Силвърстоун, Skinny Bitch на Рори Фрийдман и Ким Барноа и The Conscious Cook на Тал Ронън. Тал, Рори и Алисия са приятели на сайта и нямаше как да не сме по-възторжени от успеха на нашите приятелски настроени, заредени с растителна енергия привърженици.

9. Кралицата на кексчетата доказва, че веганското печене е върхът
Тази година 23-годишният главен готвач Хлои Каскарели (Chloe Coscarelli) показа на света, че човек няма нужда от животински продукти, за да приготви сладък и вкусен шедьовър, когато спечели състезанието Food Network’s Cupcake Wars. По време на епизода, Коскарели приготви различни кексчета, лишени от присъствието на млечни продукти и яйца. Лигите ни потичат!

10.Хю Джакмън насърчава веганското здравословно хранене
Въпреки че не спази обещанието си да стане веган през 2010, Джакмън помогна за популяризирането на каузата като написа предговора на новата книга на атлета, последовател на растителната диета, Брендън Брейзиър. Самият Брейзиър казва: „Отидох в дома му и си побъбрихме и той ми каза как е пробвал веганството, заради природосъобразни и здравозловни причини и защото искал да даде добър пример на децата си“. На нас това много ни харесва! Ще стане ли веган Хю през 2011? Силно се надяваме, че отговорът ще е „да“!

Текст и снимки:

http://www.ecorazzi.com/

[fbcomments title=""]

Оставете ни коментар

Партньори