09 окт.

Bio made in BG

Като се замисля преди няколко години био беше непозната чуждица, срещана предимно в Англия, Германия, Франция и Италия. В момента био започва да бъде един все по-познат гост в домакинството на българите. През 2008 имаше само 2 магазина в София, които предлагаха био храни. „Био Слънце Луна“– сега „Май Органик Маркет“ и „Биомаг“ – които бяха пионерите и проправиха път на биото в Столицата. Сега в София те са около 10, а магазини има вече и във Варна, Велико Търново, Бургас, Пловдив, Русе, Девин и Козлодуй. На пазара ни са стъпили едни от най познатите био марки Primeal, Rapunzel, Davert, Sonnentor, Yogi tea, , Bionade и други. Разнообразието от вносни продукти наистина е огромно, но радващо е, че на пазара има и наистина стойностни български фирми и марки. Искам да ви представя 5 от тях, които смятам, че имат най-голям потенциал:

Oсигурява основните, традиционни за България хранителни продукти в чиста и здравословна версия. Единственото българско био кисело мляко, както още сирене, кашкавал, прясно мляко, айрян и мед.

www.harmonica.bg

Най-добрата българска био сертифицирана козметика.Продуктите на Алтея Органикс са произведени в Долината на Българската роза. Основните съставки на нашите продукти – розата и лавандулата, използвани в сертифицираните българско розово масло, розова вода, лавандулово масло и лавандулова вода, са отгледани в уханните полета на Алтея.

www.alteyaorganics.com

Първото българско вино от органично грозде. Спечели наградата Mundus Vini на най-голямото световно изложение за био продукти Biofach в Нюрнберг, Германия.

www.terratangra.com

Със своята марка ТронкаСдружение „Бизнес Център – Елхово” иска да представи най-добрите български биологични продукти, отгледани в региона на Странджа и Сакар, прочут с богатствата си от билки с изключителна лечебна сила.

Биопродуктите с марка „ТРОНКА” се произвеждат по технология целяща запазването на екологично равновесие, без употреба на изкуствени торове, пестициди и изкуствени регулатори.
Произведени с много ръчен труд, грижа и любов към земята, те притежават качествата на истинския натурален продукт.

www.tronka.com

Производство на биологични продукти. Tърговия с БИО препарати за растителна защита и технологии за био производство. БИО-Хотел „Моравско село„, единственият в България, избран в Топ 6 на най-добрите био хотели в света. Плодовете и зеленчуците на “ Моравско село“ вече са неделима част от всеки биомагазин. Освен познатите ни домати, краставици и чушки, „Моравско село“ предлага още тиква Хокайдо и киви. „Моравско село“ е една чудесна инициатива, задвижвана от нестихващата енергия и ентусиазъм на агроном Здравка Смиленова.

www.amiti.org

Снимки: Новото Тракийско Злато и интернет

[fbcomments title=""]

Оставете ни коментар

Партньори