23 мар.

„Bike to work“ (С колело на работа)

Инициативата „Bike to work“ (С колело на работа) е проект на швейцарците от компанията Pro Velo. Тази година е седмата подред, в която мероприятието процъфтява и въвлича все повече желаещи фирми и техни служители. Идеята е просто и практична… Фирмите се записват, срещу съответна такса, и мотивират служителите си да сменят транспорта си до работа. Инициативата трае 1 месец и желаещите да се включват заменят колата или публичния транспорт с колело. Това, според организоторите, е практичен и особено полезен начин за мотивация на служителите, за подобряване на тяхното общо физическо и психическо състояние, както и за значително намаляване на стреса през работния ден. Фирмите от своя страна се включват с желание в мероприятието, като по този начин косвено се грижат за здравето на служителите си, подобряват работната атмосфера, както и своя имидж в обществото.
Факт е, че инициативата не е просто еднократно събитие. То дава трайно отражение върху участниците. Според Алин Халдеман (Aline Haldemann), оценката на проекта за 2008 година показва, че „66 % от участвалите са заявили, че след приключване на мероприятието искат да продължат да се придвижват повече с колело“. До днешна дата, заявилите желание фирми наброяват близо 1200 из цяла Швейцария.

Източници : http://www.biketowork.ch/

[fbcomments title=""]

2 коментара

  1. Определено е готино с колелото на работа, особено когато работиш близо до вкъщи и близо до Южен парк. Прибирам се и отивам с колело за 10 мин. до работа. И здраво се събуждам сутрин като завъртя педалите. Но в София си е повече риск от колкото удоволствие да караш колело за работа и ако отт Младост трябва да стигнеш до Манастирски ливади си е доста тегаво.

    Инициативата е готина.

  2. Алина каза:

    Чудесно е и бих го правила, дори за разстоянието Манастирски Ливади – Младост, това е и много добро физическо натоварване, а подбирайки си внимателно маршрута, може да се избегне голяма част от булевардите. НО с една малка и много важна за мен уговорка – да има къде да си хвърля един душ като стигна на работа.

Оставете ни коментар

Партньори