28 мар.

Рециклиране на картонени опаковки Made in Austria

Австрийската компанията Öko-Box Sammelges.m.b.H. си е поставила нелеката задача да събира картонени отпадъци от напитки /например от прясно мляко, натурални сокове, др./ и да ги преработва. Компанията предлага услугата из цяла Австрия, като осигурява различни възможности за събирането на картонените кутии. Целта е да се минимизира количеството на картонени опаковки от мляко и сокове, които да попадат в общия боклук.

Специални кутии от картон са на разположение на гражданите в пощенските офиси, както и във филиали на търговската верига Hofer. Върху кутиите са изписани датите, на които кутиите ще бъдат събирани. Всичко, което се изисква от вас е да разделите картонените кутии от мляко и сокове и да ги поставите в Еко Кутията, и на определената дата в месеца да я поставите пред входа на кооперацията или блока си.

Еко Кутиите /Öko-Boxen/ са практично и насочено към потребителите средство за мотивация. Австрия, благодарение на тази инициатива, се нарежда на първите места в сферата на ефективно рециклиране и разделяне на боклука.

Разбира се, трябва да отдадем заслугата и на австрийското общество. Инициативи, компании и парични средства няма да постигнат нищо, ако не беше съзнанието на човека, да гради вместо да руши, да създава вместо да отнема. Едно развито гражданско самосъзнание за запазване на заобикалящата ни природа, заради нас и нашите деца. Колко малко е нужно, за да направим града си по-чист, нали?

Текст и снимки: http://www.oekobox.at/

[fbcomments title=""]

1 коментар

  1. Владимир каза:

    Чудесна статия на зелена земя!

Оставете ни коментар

Партньори