01 Дек.

Партньорите на Зелена Земя: Hampstead Tea London

Нашата история

Светът се е наслаждавал на чая в продължение на 5500 години, но биодинамичният Fairtrade-сертифициран чай става достъпен едва през 1995. Тогава в Хампстед, известно лондонско село, предоставящо благоприятна почва за прогресивни идеи, фирмата Hampstead Tea започва пакетирането на специални видове чай от едно наистина специално място.

Имотът за чай „Макайбари” в провинция Даржилинг в Индия е първият сертифициран биодинамичен имот и последният в региона, който се управлява от определен собственик. Тук 66% от площта е необезпокоявана дъждовна гора, където чаят расте в хармония с естествената екологична система на района. Всички наши черно-зелени и бели чайове са произведени в „Макайбари” специално за нашите проницателни клиенти, които оценяват специалния вкус и качеството на нашите чайове. Билковите ни чайове също са отгледани по биодинамичен начин и са прославени с уникалните си здравословни свойства.

Биодинамичното земеделие

Всичките ни видове чай са сертифицирани като Demeter, най-високият стандарт за устойчива агрикултура. Сертификатът често е наричан „органичен плюс”, тъй като този метод включва проактивни земеделски техники като растителни препарати за почвата, строги системи за компостиране, и привеждане в съответствие с планетарния календар. Плантацията за чай „Макайбари” е първият биодинамичен имот за чай в света и въвежда биодинамичното земеделие, с иновативната употреба на местни растения и насекоми за създаването на самостоятелно поддържаща се ферма, от която всички могат да имат полза.

www.biodynamic.org.uk

Ние се радваме, че правим всичко възможно да помогнем на онези, които ни помагат да се насладим на такъв чудесен чай. Ние бяхме първото 100% Fairtrade чаено средище още през далечната 1995 и запазихме устоите си. Лоялната търговия гарантира, че част от парите от всеки килограм чай отива направо при земеделските общности за спонсорирането на програми за социално развитие като електрификацията на села, образователни инициативи и съоръжения за медицинска помощ. При нашият партньор „Макайбари”, например, решенията за изплащането на необходимите пари се взимат от съвместен орган, формиран главно от жени работнички, упълномошени да представляват техните села.

Посетете The Fairtrade Foundation’s website , за да намерите повече информация относно начина, по който нашите премии са използвани в „Макайбари”

Пакетиране

Нашите чаени торбички са направени от избелена хартия, лишена от хлор. Прибавките са съшити за торбичките с конец, а не са добавени с лепило или телче. Това гарантира, че няма да се допуснат замърсители между вас и вашата чаша чай. Използваме и най-съвременната машина за постигането на строг стандарт.
В съответствие с нашата философия, всички наши опаковки са биоразградими.

Награди

Ние вярваме, че партньорските ни съсловия произвеждат някои от най-изтънчените органични чайове в света. Ние не сме единствените, който мислим по този начин. Hampstead Tea & Coffee Co е призната от няколко критици за производството си на чайове от най-висок калибър. Някои от нашите награди включват:

 

Soil Association’s Organic Food Awards

Earl Grey Leaf Tea – победител за безалкохолни напитки, 2009
White Tea – високо препоръчвани безалкохолни напитки, 2009
Darjeeling Leaf
Oolong Leaf
First Flush grand cru
Biochai Leaf Tea

World Tea Championship™

Earl Grey Leaf Tea
Lemon Valerian

Great Taste Awards
Biochai Leaf Tea
Darjeeling Leaf Tea
Earl Grey
Green Leaf
Ginger Green
Mint Green

www.hampsteadtea.com

Видеото“ The Lord of Darjeeling за имотът за чай „Макайбари“ в Даржелинг:

[fbcomments title=""]

Оставете ни коментар

Партньори